ZAKLJUČEK DRŽAVNEGA PRVENSTVA V SLEDENJU NA PTUJU

Tekmovalce po IPO FH je v soboto na Ptuju pričakalo izredno hladno in vetrovno vreme. Temperature so se gibale okrog 5 stopinjCelzija in vse prisotne nas je prav pošteno zeblo, mrzel severni veter pa je dal slutiti, da je zima že zelo blizu. Po opravljenem žrebanju, ob prisotnosti sodnika Saša Cveka, so se tekmovalci odpravili na iste terene, kot so bili na prvem tekmovanju v mesecu oktobru v bližini kraja Cirkovce.Njivske površine so bile tokrat videti mnogo bolje, saj se je pšenica v tem času zelo obrasla in zgostila tako, da so imeli vsi tekmovalci dobre pogoje. Po prvem dnevu tekmovanja je izstopal tekmovalec Rajko Žagar iz KD Ljubljana, kateri je s 97 točkami krepko vodil, sledila pa sta mu Iva Virant iz KD Grosuplje z 90 in Dušan Pogačar iz ŠKD Ajdovščina s 85 točkami.

V nedeljo, drugi dan tekmovanja,so najprej odšli na njive zasejane s pšenico v bližini kraja Podova, tekmovalci po FPr 1, tekmo pa je sodil sodnik Vojko Kosem. Najbolje se je uvrstila Tanja Nedeljković iz ŠKD Ajdovščina, ki je dosegla 98 točk, prijetno sta presenetila domača tekmovalca Franc Sagadin z drugim mestom in97 točkami in Mitja Novak, ki si je z Mirsadom Salkićem iz KD Sežana delil tretje mesto z osvojenimi 96 točkami. Tekmovalci po FPr 3 so tekmovali v bližini kraja Brunšvik, prav tako na njivah zasejanih s pšenico, tekmo pa je sodil Sašo Cvek. Najbolje se je uvrstil Boštjan Novak iz KD Ljubljana z 99 točkami, le točko manj je prejel na drugem mestu domači tekmovalec Srečko Šeruga, tretji pa je bil Mirko Flere iz KD Ljubljana s 93 točkami.

Tega dne se je nadaljevalo tudi tekmovanje po IPO FH, ki ga je sodil Miran Marš. Najboljši rezultat dneva je dosegel Miro Kolar iz KD Grosuplje z 89 točkami, sledila mu je Iva Virant z 88 točkami iz istega društva in Dušan Pogačar s 84 točkami. Ob seštevku obeh dni je zmagovalec sledarske tekme na Ptuju postal Rajko Žagar s 180 točkami, druga je bila Iva Virant s 178 točkami, tretji pa je bil Dušan Pogačar s 169 točkami.

Ker je bil na Ptuju zaključek državnega prvenstva, so bili podeljeni pokali za prva tri mesta v skupnem seštevku tekem. Po FPr 1 je skupna zmagovalka postala Tanja Nedeljković iz ŠKD Ajdovščina, drugi je bil Izidor Kalin iz istega kluba, tretji pa je bil Mirsad Salkić iz KD Sežana. Po FPr 3 je postal skupni zmagovalec Boštjan Novak iz KD Ljubljana, drugi je bil Srečko Šeruga iz KD Ptuj in tretji Stanko Štrancar iz ŠKD Ajdovščina.

Po IPO FH je postal državni prvak Rajko Žagar, ki je prejel tudi prehodni pokal, drugo mesto je osvojila Iva Virant, tretje pa Miroslav Kolar.

Ob zaključkutekmovanja je spregovoril tudi predstavnik sodnikov Miran Marš, ki se je zahvalil tekmovalcem za udeležbo, pohvalil pa je tudi organizatorja za odlično opravljeno delo. Na koncu pa
se postavlja vprašanje kako s sledarskimi tekmami v bodoče. Prenesti vsa bremena tekmovanja samo na dva kluba v Sloveniji Ptuj in Ajdovščino ali to porazdeliti še med druge klube, kot je to bilo v preteklosti.Nemoremo pozabiti da naši psi ne sledijo več na Kočevskem, okolici Ribnice, Grosuplja, Barja, Goričkega, morda pa bilo potrebno samo malo dobre volje ali pozabiti na stare zamere in stvari bi bile urejene.Vedeti moramo , da še danes tekmuje preko 30 tekmovalcev iz vse Slovenije in za te ljudi gre.

Pripravil Zlatko Voglar

REZULTATI FINALNE TEKME 2018

Comments are closed.